Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Snel inschrijven

Search our Site

Cursussen

Bij de Hondensportvereniging Waddinxveen kunnen verschillende cursussen gevolgd worden.
Van pup tot goed getrainde hond maar ook cursussen om gewoon "lekker bezig te zijn met de hond".
Wij geven ook behendigheid (Agility) cursussen vanaf het aanleren van de toestellen tot trainen op wedstrijdniveau.
Is dit allemaal niet genoeg? Probeer eens Hoopers of Obedience.

Gehoorzaamheid

Van puppy training tot VEG. Je kunt het allemaal bij de  Hondensportvereniging Waddinxveen doen. Diverse keren se per jaar verzorgen wij een complete cursus bestaande uit 12 lessen.
 

Lees Meer

Agility

Van beginners tot op wedstrijdniveau kan je bij ons Agility lessen volgen onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Wij beschikken ook over een eigen wedstrijdbaan voor de training.


Lees Meer

Obedience

Obedience is een sport die bestaat uit diverse oefeningen, welke gebaseerd zijn op concentratie, precisie en snelheid. Zo kunt u denken aan de hond razendsnel vooruit om een pion sturen, de hond met topsnelheid over een hindernis laten apporteren of in opperste concentratie laten volgen
Lees Meer


Recreatie

Voor honden die al goed naar hun eigenaar luisteren is er de recreatie groep. Een recreatieve mix van sport, gehoorzaamheid en spel met een hoge Fun-factor! Voor iedereen die op een speelse manier bezig wil zijn met zijn hond.

Lees Meer

Hoopers

Het is de bedoeling dat je in een vak van 2 bij 2 blijft staan of achter een lijn blijft en je hond op afstand stuurt door “hoops”, tunnels om tonnen en door gates.Je hond moet heel erg zelfstandig werken en goed letten op de commando's en gebaren van de handler.

Lees Meer

Sport en Spel

Een mix van gehoorzaamheid, spel, hersenwerk, apporteren, balance oefeningen etc. Voor honden en baasjes die het leuk vinden op een leuke manier samen bezig te zijn. Bij deze les worden de honden lichamelijk niet al te zwaar belast.

Lees Meer


De EG1 cursus is een combinatie van opvoed- en trainingsoefeningen. 

De EG2 cursus is een cursus waarbij de oefeningen steeds een stapje verder gaan en tevens komen er een aantal nieuwe oefeningen bij. 

In de EGb cursus bieden wij u tal van oefeningen die u kunt gebruiken in uw dagelijks leven en die u later, indien u dat leuk vindt, in verdere cursussen kunt gaan uitbreiden.

Afhankelijk van de leeftijd en het niveau zijn er verschillende cursussen.

In onze puppycursus zullen wij u zoveel mogelijk begeleiden in het opbouwen van een band tussen u en uw pup. Er zal aandacht worden besteed aan, hoe leert uw hond nu eigenlijk, hoe kun je uw puppy het best begeleiden in nieuwe en/of spannende situaties (deze situaties gaan wij buiten de vereniging ook opzoeken), het aan de riem leren lopen en samen met de hond leren spelen.  Er zal de nodige informatie verstrekt worden over 
alleen thuis blijven, omgang met andere honden, zindelijkheidstraining en ook zullen wij een begin maken met wat trainingsoefeningen. Kortom een interessante en soms wellicht uitdagende cursus, voor zowel ervaren handler, als de beginnende hondeneigenaar. 

Meenemen naar de les:

- een hond met een (bijna) lege maag

- heel veel kleine beloningen (ter grote van een erwt)

- een gladde halsband (stof/leer) of een goed passend tuig (geen antitrektuig)

- een gladde riem van ongeveer 1.5 meter

- een speeltje zonder piep, wat je samen vast kunt houden 

- stevige schoenen (geen klompen/hakken)

In VEG cursus leren we de hond oefeningen steeds preciezer en sneller uit te voeren.

U begint met de cursus ‘Aanleren toestellen’.
In deze cursus leert u de basis. Er wordt gestart met het nemen van 1 sprong, maar al snel volgen er 3 sprongen achter elkaar. De lat ligt in deze cursus nog laag. De tunnel, eerst heel kort en daarna op volle lengte en de raakvlakken (kattenloop en schutting) worden aangeleerd.  Er wordt gestart met de slalom aan te leren dmv de channel-wires.
Na het aanleren van de toestellen komt de ‘Beginners’ cursus. De slalom (paaltjes) worden verder aangeleerd, de channel-wires afgebouwd. Ook komt in deze cursus de oxer, muur en wip aan de beurt. Er wordt gestart met het leren van eenvoudige wissels en er worden kleine eenvoudige parcoursen gelopen. Ook wordt er toegewerkt naar de uiteindelijke spronghoogte. Als de combinatie (hond-handler) eraan toe is mag deze doorstromen naar de ‘gevorderde’ groep.

Op aanwijzing van de instructeur stroom je door naar de ‘Gevorderde’ groep. We proberen de gevorderde groep zo goed mogelijk op niveau in te delen. De honden in deze groep beheersen alle toestellen en de handlers zijn in staat om een parcours te lopen. Verschillende wissels worden aangeleerd, verschillende manieren van handlen uitgelegd en hoe u zo snel en efficiënt mogelijk met de hond een parcours kan lopen.
Op uitnodiging van de instructeur kunnen cursisten uit de ‘Gevorderde’ groep gevraagd worden om in het ‘Wedstrijdteam’ te komen trainen.Je kan je daar nog verder ontwikkelen om wedstrijden te gaan lopen.
Let op! De doorstroming naar een volgend niveau gebeurt op aanwijzing van de instructeur.
Obedience is een sport die bestaat uit diverse oefeningen, welke gebaseerd zijn op concentratie, precisie en snelheid.

Hoopers is een leuke sport die geschikt is voor mensen en honden van alle leeftijden.

Een recreatieve mix van sport, gehoorzaamheid en spel met een hoge Fun-factor!

Een mix van gehoorzaamheid, spel, hersenwerk, apporteren, balance oefeningen etc. Voor honden en baasjes die het leuk vinden op een leuke manier samen bezig te zijn. Bij deze les worden de honden lichamelijk niet al te zwaar belast.

Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, zullen we tijdens  deze lezing o.a. dieper ingaan op de karaktereigenschappen van de zogenaamde hoogrisco honden,

Zijn ze inderdaad "gevaarlijker" dan andere rassen of is het een kwestie van opvoeden?? 

Hoe zit het nu met de overheid? Is er al muilkorfplicht? Een fokverbod??

Tijdens deze lezing zal er veel verteld worden met als basis de wetenschappelijke onderbouwing hierin.....

Voor wie is deze lezing? Voor elke (toekomstige) hondeneigenaar al dan niet van een zogenaamde hoogrisico hond, of  voor een ieder die graag meer van honden wil weten....

De kosten voor de lezing bedragen 2.50 Euro .

Direct Inschrijven

Heb je vragen over de cursussen? Onze vereniging? Problemen met de hond?
Neem contact met ons op! of bel ons op 06 - 39 53 26 73

Login